Svinenoteringen tordner derudad

Helt i tråd med udviklingen det øvrige Europa og i USA får noteringen herhjemme et ordentligt hak opad for den kommende uge.

Danish Crown og Tican hæver på mandag noteringen for svin med 30 øre, så svin indenfor basisvægten i den kommende uge vil blive afregnet til 9,50 kroner pr. kilo.

Danish Crown oplyser, at opturen skyldes, at der er »medvind på markederne«, som det udtrykkes, og der opleves prisstigninger på såvel baconmarkedet i England som på kamme, nakker og forender i EU.

De danske stigninger i noteringen er dog blot krusninger på det store hav, når der sammenlignes med priserne i det øvrige Europa, hvor priserne i eksempelvis Holland og Tyskland er steget for anden uge i træk til henholdsvis 10,15 og 10,35 kroner pr. kilo.

Måske kommer de europæiske priser op i 11 kroner over sommeren, som der har været forlydender om. Så måske går 2010 hen og bliver det bedste år for svineproducenterne historisk set, som chefanalytiker Svend Jørgen Jensen, udtalte til Effektivt Landbrug torsdag.

Læs også