Paradiset i Lillenor

GÅRDBUTIKKER: Der bliver kælet for sanserne, økologien og den gode stemning hos Paradiset Gårdbutik i Lillenor ved Malling, hvor parret Pia Strandgaard og Peter Fevejle Christensen har indrettet en hyggelig gårdbutik i den gamle landejendom, der har en interessant historie.

Produkter der pirrer sanserne og er produceret med kærlighed og respekt for miljøet, som vi alle er en del af. Hos Paradiset Gårdbutik i Lillenor nær Malling syd for Århus finder man en hyggelig gårdbutik, hvor parret Pia Strandgaard og Peter Fevejle Christensen har indrettet butikken på deres landejendom, der i sig selv er et stykke lokalt lille Danmarkshistorie.

- Her har tidligere været karetmageri og købmand/høker-butik. Jeg tror der altid har været bestemt, at der skulle være salg herfra stedet, forklarer Pia Strandgaard, mens hun byder indenfor i butikken, hvor duften af de forskellige varer blander sig med en sagte afslappende indisk musik og de små beskeder, rim og huskeråd, som Pia løbende skriver i små ophængte billedrammer rundt omkring i butikken.

Og det er lagt fra nogen tilfældighed, at Pia Strandgaard i dag har en gårdbutik som Paradiset:

- Fra jeg var ung har jeg altid sagt, at jeg ville have et sted som det her, der berører alle sanser.

Tilbage til rødderne
Marmelade, mel og mjød – fælles for de mange forskellige fødevarer i Paradiset Gårdbutik er, at de primært er økologiske og for de flestes vedkommende er danske og endda lokalt producerede.

Til gårdbutikken hører et par hektar landbrugsjord, der sørger for egne økologiske frugt og grøntsager i butikken.

- Det gælder om at komme tilbage til rødderne. Alle vores fødevarer i dag er blevet ødelagte af de måde de dyrkes og produceres på, forklarer Pia, der selv bruger sin erfaring som levnedsmiddel-uddannet til at udvælge produkter til butikken og vejlede kunderne i at bruge dem i hverdagen.

Samtidig holder hun også kurser – som eksempelvis et urtekursus, der løber af stablen den 4. juli, hvor Pia sammen med forfatteren til bogen »Spis dit ukrudt«, Anemette Olesen, vil præsenterer kursisterne for hvad skvalderkål, fuglegræs, røllike og brændenælde kan gøre af godt for en ret lavet over bål.

Nyt år, nye varer
Honning, Læsø salt, bøger, krystaller, smykker, brugskunst, legetøj og meget, meget mere. Sortimentet spænder vidt hos Paradiset Gårdbutik, hvor Pia Strandgaard igen i år har nye produkter på hylderne.

Som for eksempel en helt ny vitamin olie creme, der udelukkende er fremstillet af naturlige råvarer i form af blandt andet naturlige olier.

Eller den nye badesalt Greenish Epsom Salt, der giver velvære og efter sigende yndes for sin muskelafslappende effekt.

Og i den mere specielle afdeling kan man i løbet af foråret købe en ny nedbrydelig økologisk tyggegummi. Se mere på www.paradiset-gb.dk.

Læs også