I dag stiger mælkeprisen

På et bestyrelsesmøde i Arla bliver det i dag besluttet hvor stor en prisstigning, som mejeriets andelshavere kan se frem til.

Hele dagen i dag holder bestyrelsen i Arla møde.

Og for Arlas mange andelshavere er der godt nyt. En prisstigning vil nemlig med al sandsynlighed blive vedtaget. I hvilken størrelsesorden prisstigningen kommer til at ligge på, kan og vil bestyrelsesformand Ove Møberg dog ikke sige noget om før efter mødet, der ventes at slutte ved 17-tiden.

- Vi forventer, at der bliver plads til en prisstigning. Det sker fordi, de lyspunkter som vi nu har snakket om igennem de sidste par måneder slår igennem nu og her, siger Ove Møberg.

Han forklarer, at lyspunkterne specielt er at finde på pulver- og ingrediensområderne. De er medvirkende til, at Arlas indtjening nu er blevet bedre, og mejeriet kan hæve prisen.

- Vi har hele tiden sagt, at når vi først kan se, at vores indtjening er blevet bedre, så skal det ud til vores mælkeproducenter, lyder det fra Ove Møberg.

To måneder siden sidste stigning
Dagens prisstigning kommer efter, at mejeriet i midten af september hævede noteringen med 11 øre, så den på det tidspunkt for de danske andelshavere lød på 238,3 danske øre pr. kilo for konventionel mælk og 296,2 øre pr. kilo for økologisk mælk.

Dengang lød begrundelsen for prisstigningen nøjagtig som denne gang, at det var de små positive lysglimt, der var begyndt at skinne igennem. Derudover at det interne spareprogram, hvor én milliard kroner skal spares væk i år, er begyndt at virke fuldt ud.

Læs også