Ny Landini-serie

TRAKTOR: Landini præsenterer en ny traktorserie på et meget attraktivt prisniveau. Serien består af fire modeller fra 74 til 102 hestekræfter.

Landini fabrikken i Italien, der er en del af Argo Tractors, præsenterer en helt nye traktorserie. Den hedder 5H-serien og ligger udstyrsmæssigt mellem Landinis prisbillige Powerfarm og top-serien Landini Powermondial traktorer i samme størrelse.

- Den nye 5H-traktorserie vil komme til at erstatte en af vores mest solgte modeller i Danmark; nemlig Vision serien. Den nye 5H-serie, der vil have en mere moderne transmission med for eksempel tre koblingsfrie gear samt en del andre forbedringer i forhold til Vision traktorserie, består af fire modeller, siger administrerende direktør Flemming Larsen, Præstbro Maskiner A/S, Dronninglund, som er importør af Landini traktorer og Laverda mejetærskere i Danmark.

- Vi forventer os rigtigt meget af den nye traktorserie, fordi den henvender sig til en af vore største kundegrupper, deltidslandbrug og mindre landbrug, ligesom 5H-serien vil være perfekt til frontlæsseropgaver til kvægbedrifter og hestefolket, siger direktøren.

Modellerne, som lanceres i Danmark i starten af 2010, har følgende modelbetegnelser: Landini 5-080H med 74 hestekræfter, Landini 5-090H med 83 hestekræfter, Landini 5-100H med 92 hestekræfter og flagskibet i serien Landini 5-110H med 102 hestekræfter.

Forbedret transmission
De fire 5H modeller vil alle være født med en 36 gange 12 gears transmission, der består af fire almindelige gear, tre koblingsfrie gear og tre hovedgrupper. Desuden kan traktorerne leveres med krybegear med hastigheder helt ned til 200 meter i timen.

Alle modellerne vil have hydraulisk vendegear og udkoblingsknap på gearstangen, og i løbet af 2010 lancerer Landini endnu en serie, Tecno, som bliver udstyret med mekanisk vendegear og 12 gange 12 traditionel transmission.

Prisniveauet er yderst attraktivt på den nye Landini 5H-serie. Fra den lille model og til den største er prisen fra cirka 250.000 til 280.000 danske kroner.

Let adgang til service
Kabinen er udstyret med brede glasdøre, hvilket giver et panoramaudsyn og let ind- og udstigning. Taget er udstyret med gennemsigtigt glassoltag, som er til stor fordel, hvis traktoren skal bruges til frontlæsseropgaver. Fronthjelmen er hængslet bagpå, hvilket gør motoren meget servicevenlig med meget let adgang til for eksempel rengøring af køler med videre.

Derudover er det en meget handy traktor med en meget lille totalhøjde på kun 250 centimeter, hvilket gør denne model til en af de laveste landbrugstraktorer på markedet.

Læs også