25 år med grovvarer

FREMTID: Ekspansion og fremgang skal fortsat være nogle af målene i Vestjyllands Andel, lyder det fra Carsten Lauridsen, som netop har fejret 25 års jubilæum.

I højt solskin og med udsigten til en snarlig pinseferie og langt over to hundrede gæster, var der lagt op til nogle hyggelige timer med reception i anledning af Carsten Lauridsens 25 års jubilæum i grovvarebranchen.

Lynhurtigt fyldte kunder, forretningsforbindelser, venner og familie gavebordet op med lækkert vin, blomster og mere sigende og sjove gaver som æggebakker med billede af Carsten Lauridsen.

Carsten Lauridsen startede sin karriere ved DLG, hvor han var elev. Her blev han til 1984, hvor vejen gik til Femvejens Andels Grovvareforretning.

Ekspansion og fremgang
Slag i slag er det gået for grovvarebranchen og Carsten Lauridsen, som har været arkitekt ved mange af de fusioner og sammenlægninger, der har fundet sted hen ad vejen.

Ekspansion har altid præget de ting jubilaren har beskæftiget sig med, og det er da også netop fremgang og udvidelser, der er efter Carsten Lauridsens planer fortsat vil og skal præge fremtiden i Vestjyllands Andel.

Seneste sammenlægning skete i 2002 hvor Skjern Å Andel  - Ringkøbingegnens Andels Grovvareforening og dele af  KFK – tilsammen blev til Vestjyllands Andels, som Carsten Lauridsen i dag står i spidsen for som forretningsfører.

Købmandskab og interesse
Fra formanden Leif Haubjerg var der da også masser af velmente og fortjente superlativer i talen til Carsten Lauridsen.

- Som person er du bestemt en ledertype. Du trives med aktivitet og er en absolut vindertype. Du kan nemlig overhovedet ikke fordrage at tabe, og det har vi jo nydt godt af her i Vestjyllands Andel. Du er vedholdende og giver ikke op. Og så er du kendt for at have næsen med i alt. I mindste detalje kender du til foderstof – ja selv temperaturen på korndyngerne har din bevågenhed, sagde Leif Haubjerg og fortsatte.

- Det er den slags ting, der er med til, at alle i organisationen har stor respekt for dig og din viden. Din erfaring i økonomi, købmandskab og virksomhedsledelse er ikke kommet af ingenting. Det er nemlig din store interesse for virksomheden der gør, at du har tilegnet dig disse kompetencer. Selv om det er en andelsforening og os som landmænd der ejer butikken, skulle man mange gange tro, det var din virksomhed, så meget går du op i driften, lød det med et smil fra Leif Haubjerg, som supplerede med, at det nok var en af grundende til, at 25 års jubilæet i dag kunne afholdes.

Familie og fritid
Ud over at sørge for den daglige ledelse af Vestjyllands Andel sidder Carsten Lauridsen med ved bordet i en lang række bestyrelser, med relation til grovvarebranchen.

Ud over de mange gøremål i arbejdsmæssigt regi får Carsten Lauridsen også tid til at dyrke sporten, og her er det golf og svømning, der trækker i den travle forretningsmand. Men også fodbolden og håndbolden har forretningsførerens store bevågenhed.

Familielivet sammen med fru Ingelise og parrets to børn prioriteres højt. Basen for familien er i Borris, og det er her, der lades op til en travl og hektisk hverdag.

Læs også