DLG leverer næstformanden i Landbrug & Fødevarer

GROVVAREMAND: Niels Dengsø Jensen blev onsdag aften valgt som næstformand i landbrugets nye fælles organisation.

Det blev DLG’s bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen, der besætter næstformandsposten i formandskabet i den nydannede fusionsforening Landbrug & Fødevarer. Formand bliver som ventet Michael Brockenhuus-Schack fra primærbestyrelsen.

Indtil sent onsdag aften var der spænding om udfaldet af branchernes konstituering i den nye virksomhedsbestyrelse, der skal levere næstformandsposten i Landbrug & Fødevarers formandskab.

Effektivt Landbrug erfarer, at der var flere kandidater opstillet til de tre pladser, virksomhedsbestyrelsen skal besætte i organisationens formandskab. Niels Dengsø Jensen bliver nemlig også næstformand i virksomhedsbestyrelsen, hvor Asger Krogsgaard fra svineslagterierne bliver formand. Det tredje medlem i formandskabet bliver Jan Toft Nørgaard fra Mejeriforeningen.

Efter Dansk Landbrugs ekstraordinære delegeretmøde i Vejle og Landbrugsraadets nedlæggelse ved et rådsmøde i Middelfart onsdag aften er den endelige dannelse af Landbrug & Fødevarer nu en realitet.

Landbrug & Fødevarer er en fusion af Landbrugsraadet, Danske Slagterier, Dansk Svineproduktion og Dansk Landbrug med Dansk Landbrugs Medier og Dansk Landbrugsrådgivning. Herudover indgår store dele af Mejeriforeningen i den nye organisation.

- Vi har fået et klart og entydigt mandat i dag på Dansk Landbrugs delegeretmøde og tidligere fra de kompetente forsamlinger i de øvrige organisationer, og det betyder, at vi nu med fuld vægt kan kaste os ud i arbejdet med at sikre den danske fødevareproduktion konkurrencedygtige rammer for produktionen, siger den nyvalgte formand, Michael Brockenhuus-Schack.

Formandskabet i Landbrug & Fødevarer

Primærsiden:

Michael Brockenhuus-Schack (formand)

Niels Jørgen Pedersen

Ib W. Jensen

Virksomhedssiden:

Asger Krogsgaard

Niels Dengsø Jensen (næstformand)

Jan Toft Nørgaard

Læs også