Færre til dyrskue i Varde

TILBAGEGANG: Gæsterne svigtede Varde Messerne i weekenden, hvor især lørdagens regnvejr fik skylden for at besøgstallet blot nåede 16.500 – det var 3.500 færre gæster end sidste år.

Varde Messernes formand Knud Erik Nielsen, Give, udtrykte ved åbningen af Varde messerne i fredags forventninger om et flot udstillingsvindue af erhvervslivets bedste tilbud kombineret med de bedste dyr fra landbruget.

Og det var da heller ikke hverken dyr eller maskinudstillere, der manglede på skuet. Det gjorde til gengæld antallet af gæster, hvor ikke mindst lørdagens regnvejr var medvirkende til, at mange valgte en tur til Varde Messerne fra.

- Vi har de senere år været tilsmilet af godt vejr, og sådan var det så ikke i år, hvor publikum om lørdagen først rigtig kom på pladsen over middag, hvor regnen ophørte, siger formanden, Knud Erik Nielsen, der fortsætter:

- Det er en kalkuleret risiko, når man holder et udendørs arrangement i maj måned i Danmark. Så vil vi ind imellem blive ramt af dårligt vejr. Det afskrækker os ikke, og datoen for næste års messe er allerede fastlagt til den fredag den 21. og lørdag den 22. maj.

Køer uden publikum
I år havde arrangørerne valgt at flytte dyrskueringen til arealerne ved siden af dyrskuepladsen på Lerpøtvej i Varde.

Blandt andet fordi man, ifølge Knud Erik Nielsen, ønskede at øge sikkerheden og undgå den traditionelt store trængsel på vejområdet mellem stalden og dyrskueringen inde på dyrskuepladsen, hvor små børn og kæmpe tyre ofte har færdedes tæt.

Til gengæld betød flytningen, at udstillerne fik længere vej fra stalden til dyrskueringen uden pladsen, og publikum havde øjensynligt svært ved at finde ud af hvor der blev præsenteret dyr. Både fredag og lørdag blev køerne, kødkvæget og hestene præsenteret og kåret - med et meget lille publikum. Og til stor ærgrelse for mange af udstillerne.

 

Læs også