Bankpakken god for landbruget

MEN…: Den nye bankpakke kan skabe mere ro, men den tryller ikke problemerne væk, lyder vurderinger.

Landbruget har brug for ro på den finansielle front, og det kan erhvervet få med den nye bankpakke. Det vurderer Morten Riget, der er afdelingschef for et nyoprettet landbrugscenter i Fionia Bank.

Morten Riget udtaler sig til Effektivt Landbrug under forudsætning af, at Fionia Bank kommer til at deltage i bankpakken, hvilket ikke er afklaret endnu. Men han understreger, at Fionia Bank vedkender sig sit ansvar i den aktuelle situation.

- Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe de dygtigste landmænd igennem. Det er klart, at landmændene nu i endnu højere grad skal disponere rigtigt, hvad enten de køber, bygger eller investerer i nye aktiver. Den enkelte landmand skal have en indtjening på driften, og der vil nok være nogle nu, der har behov for at tage en puster og optimere ud fra den nye situation, de er havnet i, siger Morten Riget.

Han synes ikke, at unge landmænd, som Fionia Bank har en del af som kunder, behøver at være mere nervøse end deres ældre, ofte mere velkonsoliderede kolleger i erhvervet.

- Det behøver ikke at være nødvendigt at kunne producere 30 grise pr. årsso. Det handler lige så meget om at være fremsynet og om at kunne skære produktionen til og få den effektiviseret, siger den fynske landbrugscenterchef.

Alvorlig
Cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen vurderer, at bankpakken er en nødvendig, men ikke tilstrækkelig, forudsætning for, at udlånsaktiviteten stiger.

- Dansk og international økonomi befinder sig i en alvorlig situation. Kreditpakken løser ikke disse problemer med et trylleslag, skriver cheføkonomen i en kommentar.

Læs også