Borup Mejeri siger ja til Arla

MEJERISALG: Det er nu endeligt afgjort, at Arla Foods overtager Borup Andelsmejeri i Nordsjælland.

Borup Andelsmejeris andelshavere har nu sagt ja til at blive en del af Arla Foods. Handlen effektueres med tilbagevirkende kraft fra 1. juli til en pris, der ikke er oplyst. I den kommende uge skal de 27 andelshavere beslutte sig for, om de vil optages som andelshavere hos Arla, oplyser Arla Foods.

- Som formand for Borup Andelsmejeri er jeg glad for at have fået andelshavernes opbakning til at gå sammen med Arla Foods. Vi har ikke selv haft de ressourcer, der er nødvendige for at udvikle Borup Mejeri og skabe mere lønsomhed. Det har Arla derimod. Samtidig glæder det os, at mejeriet føres videre og bliver et sted, hvor Arla vil produktudvikle, siger Søren Jensen, formand for Borup Andelsmejeri.

Arla Foods’ formand, Ove Møberg, byder Borup Mejeri velkommen som en del af Arla Foods.

- Vi er glade for at aftalen nu er endeligt vedtaget, og vi byder både medarbejdere og mælkeproducenter velkommen i Arla Foods. Vi har i mange år haft et godt samarbejde med Borup Mejeri, og vi ser nu frem til at udvikle mejeriet i regi af Arla Foods, siger Ove Møberg.

Han håber, at de mælkeproducenter, der hidtil har leveret deres mælk til Borup Mejeri nu vælger at følge med til Arla Foods.

Arla Foods vil på Borup Mejeri skabe et spændende og levende mejeri, hvor der udvikles nye specialprodukter gennem et samarbejde mellem kokke, mejerifolk og produktudviklere. Arla Foods har de seneste år sat mere og mere fokus på den slags aktiviteter, og overtagelsen af Borup Mejeri passer derfor ind i Arlas ønske om at styrke udviklingen af specialprodukter.

Fakta om Borup Mejeri

• Borup Mejeri har indtil nu været ejet af 27 andelshavere.

• Borup Mejeri har 35 medarbejdere.

• Der indvejes årligt cirka 18 millioner kilo mælk.

• Arla Foods har siden 1999 haft et samarbejde med Borup Andelsmejeri, hvor det sjællandske mejeri har produceret blandt andet drikkemælk for Arla.

• Læs mere om Borup Andelsmejeri på www.borupmejeri.dk

jah

Læs også