Veterinære regler giver problemer for dyrskuerne

(LANDBRUG NORD)De veterinære regler giver bøvl for Landsskuet i år, men problemerne vokser til næste år. Landsskuet indkalder alle dyrskuer til møde i august.

De dyr, der udstillede på Hjørring Dyrskue og skal videre til Landsskuet, fik taget blodprøver i lørdags. Prøverne gik herefter med samlet post til Lindholm, hvor de på forhånd er adviseret.

Der kommer så direkte besked til ejerne. Men der går først tre til fire dage med dyrkningen af prøver, så det er lige til klippetid, besætningsejerne får besked om, de må komme på Landsskue eller ej.

- I år fik vi dispensation for 7 – 30 dages reglen. Det vil sige, der kan dispenseres, når der bliver taget en blodprøve, og den er ren. Derfor har vi lavet en specialaftale for prøvetagning. Det går i år. Vi har ikke mistet dyr på den konto, fortæller landsskuesekretær N.K. Fruergaard, Viborg.

Men de veterinære myndigheder har meddelt, at 2007 er sidste år, man vil få dispensation fra 7 - 30 dages reglen.

Derfor har Landsskuet indbudt alle dyrskuer i Danmark til et fællemøde i august for at diskutere planlægningen af dyrskuesæsonen. Og man har opfordret til, at ingen melder en fast dato ud for næste års dyrskue, før dette møde er afholdt.

Landsskuet melder dog selv på deres hjemmeside, at de holder skue fra den 4. til 6. juli 2008.

- Vi er i et dilemma. Vi kan enten vælge at holde dyrskuer, som vi plejer. Det vil give færre dyr på alle dyrskuer. Eller vi kan prøve at koordinere dyrskueplanen.

- Det betyder, at alle må være indstillet på at flytte sig, siger N.K. Fruergaard, idet han tilføjer, at det ikke altid er storebror blandt dyrskuerne, der skal bestemme. Men Landsskuet 2008 er dog lagt fast.

Læs mere om Landsskuet her på siden - vi følger skuet hver dag

Læs også