Krydskrav forbliver uforståelige

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Ny rapport fra EU-Kommissionen giver ikke håb om færre eller mere forståelige krydskrav, og det skuffer nordjysk landboformand.

Formand Arne Buus, Hobro - Aalborg Landboforening, udstødte nærmest en bandbulle mod fødevareminister Hans Christian Schmidt (V), da han i sin beretning på foreningens generalforsamling tordnede mod ministeren, som ifølge Arne Buus ikke har kæmpet nok for at få ændret bestemmelserne i de krydskrav, som de danske landmænd er så godt og grundigt trætte af.

I går var landboformanden stadig harm, da Effektivt Landbrug henvendte sig for at høre hans kommentar til en ny EU-rapport, som lover ændringer i de trælse krydskrav. Arne Buus’ kritik er helt uforandret.

- Ministeren har sagt, at så lang tid han var minister, ville der ikke blive indført regler, som han ikke kunne forstå. Men han må gøre sig klart, at når han lover noget, så frustrerer det folk, når de så efterfølgende ikke oplever forbedringer, siger Arne Buus, og tilføjer:

- Det er ikke holdbart, hvis landmanden læser reglerne på én måde, og kontrollanten læser dem på en anden. Vi skal have regler, der giver landmanden sikkerhed for, at han gør det rigtige, når han bestræber sig på at opfylde reglerne. I øjeblikket er regelsættet alt for uklart.

Læs artiklen i sin helhed i EFFEKTIVT LANDBRUG onsdag.

Læs også