Seks fynske gårde inviterer indenfor

(LANDBRUG FYN) Der er chancen for klø en gris bag ørerne, se malkerobotter i funktion eller studere mink, når der på søndag den 17. september afvikles »Åbent Landbrug« over hele landet.

Fire fynske kvæggårde, en svinebedrift og en minkfarm er med på søndag, når familien Danmark inviteres til en dejlig dag på landet.

De seks brug, som er med i det store landsdækkende arrangement »Åbent Landbrug«, ligger spredt ud over øen. Nogle er gengangere fra tidligere år, mens andre er med for første gang.

- Vi glæder os til at vise et bredt udsnit af fynsk landbrug, siger gårdejer Kristian Nielsen, Broby, der er formand for Åbent Landbrug Fyn-udvalget, som står bag den fynske del af arrangementet.

- Som noget nyt har vi i år en minkfarm med, så man kan komme på tæt hold af minkene og høre om minkavl - og være med en lille quiz og blive den heldige vinder af en minkbamse.

- De åbne brug henvender sig først og fremmest til byfamilier og andre, der ikke til daglig er i kontakt med landbruget, siger Kristian Nielsen og gør opmærksom på, at det virkelig er tale om åbne landbrug, hvor der bliver mulighed for at komme i staldene.

Det er gratis at komme på besøg på gårdene. Foruden at se nærmere på indretning og dyr, er der også flere steder mulighed for smagsprøver på landbrugsprodukter.

Man kan også nyde madpakken i landlige omgivelser, og børnene kan tumle sig halmlabyrinter og halmlegepladser. Der er også flere steder konkurrencer, heriblandt 4H’s duftkonkurrence.

Alle seks landbrug holder åbent på søndag fra kl. 10 til 17.

TEKST: LEIF HANSGAARD

Læs også