Fire tusinde til traktortræk

(LANDBRUG FYN) Fyns LandboUngdom ovenud tilfreds med lørdagens store DM-arrangement på Dyrskuepladsen i Odense, der bød på masser af forskellig underholdning.

Medlemmerne i traktortrækudvalget i Fyns LandboUngdom havde svært ved at få armene ned, da de i søndags ryddede op på Dyrskuepladsen i Odense efter DM-arrangementet dagen forinden.

- Oprydning er jo meget nemmere, når det hele er gået så godt, lyder det fra en tilfreds formand og koordinator ved årets store satsning i den fynske landboungdomsforening, Peter Jacobsen.

Han og de øvrige i udvalget har endnu ikke gjort regnestykket op, men stævnet ser ud til at give et ganske fornuftigt overskud.

- Vort mål var 3.000 tilskuere, men totalt set - inklusive børn - kom der tæt ved 4.000 besøgende i lørdags.

Peter Jacobsen indrømmer, at en kold start på dagen og det sene forår med ventende markarbejde for mange i landbruget, gav nervøse trækninger, inden billetlugerne blev åbnet klokken 10 på Dyrskuepladsen.

- Men netop det skiftende vejr, hvor solskin midt på dagen var en gave ovenfra til vort øltelt, gjorde, at rigtig mange landboungdommer fra hele landet gav sig tid til at overvære det spændende arrangement. Samtidig kunne vi op til stævnet glæde os over en flot presseomtale, som var medvirkende til, at der også dukkede mange tilskuere op fra byen.

- Derved fik vi også opfyldt vort mål om, at arrangementet ville blive en kontakt mellem land og by.

Valget af Dyrskuepladsen til afviklingen af stævnet var derfor helt ideelt, og sammen med den centrale placering i Danmark gjorde det, at mange ikke mindst fra Jylland var på plads bag snorene ved den 100 meter lange konkurrencebane.

Peter Jacobsen har også en stor ros til de ikke mindre end 60 frivillige hjælpere fra Fyns LandboUngdom ved stævnearrangementet og om aftenen ved festen på Dalum Landbrugsskole, der samlede godt 300 deltagere.

- Det var en rigtig god fest - med masser af omsætning i baren, konstaterer formanden, der nu ser frem til et overskud fra anstrengelserne til gavn for arbejdet i Fyns LandboUngdom.

TEKST: ERIK HANSEN

Danske mestre i træk

Vinderne ved DM i traktortræk 2006 i Odense lørdag den 29. april:

0-3400 kg Standard:

Lars Nielsen, Vendsyssel (Fiat 900 S)

0-3400 kg Farm:

Mikkel Baltser, Aalborg (MF 165)

3401-4400 kg Standard:

Anders Lund Holm, Vejle (Ford 7810)

3401-4400 kg Farm:

Rene Hansen, Vendsyssel (Ursus)

4401-5700 kg Standard:

Brian Hermansen, Vendsyssel (Fiat 1500)

4401-5700 kg Farm:

Jørn Madsen, Vendsyssel (IH 826)

5701-7500 kg Standard:

Lars Nygaard, Viborg (Ford TW 30)

7501-12000 kg Standard:

Niels Midtgaard, Sønderjylland (CaseIH MX 270)

Læs også