Stor fremgang for Ribe Dyrskue

(LANDBRUG SYD) SUCCES-SKUE: Med flere besøgende og flere udstillere end sidste år blev jubilæumsdyrskuet i Ribe en bragende succes. Det faktum kunne end ikke et massiv skybrud rokke ved.

Ordet byge i sangen »Byger som går og kommer – det er den danske sommer« bør efterhånden rettes til skybrud. Og jubilæumsdyrskuet i Ribe gik da heller ikke ram forbi, da endnu et skybrud fredag i sidste uge gik hen over Danmark. Alligevel blev skuet en bragende succes målt på antal besøgende, antal udstillere og god stemning.

- Vi kom et godt stykke over 6000 besøgende på dyrskuet i Ribe mod normalt omkring 5500. Så det er langt bedre end sidste år. Jeg tror, at det har haft betydning, at der var tale om et 140 års jubilæum, siger Claus Christensen, der er formand for dyrskuet i Ribe.

På udstillersiden gik skuet ligeledes frem fra de normale 50 udstillere til 60.

Og netop udstillerne for ros af Claus Christensen:

- De bevarede det gode humør, og de blev på pladsen på trods af det enorme skybrud, der kom om eftermiddagen. De tog det i stiv arm sammen med resten af folkene på skuet.

Faktisk mere end det – for i alle telte var der lige plads til én mere – ikke et hjørne var for lille til at rumme endnu en gæst. Og mens regnen styrtede ned i tove og dannede små floder på dyrskuepladsen, så folk blot forundrede til og smilede bare lidt bredere.

- Men selvfølgelig var det da ærgerligt, at der på den måde blev åbnet for slusen i Ribe, siger Claus Christensen.

På mere end én måde blev jubilæumsdyrskuet i Ribe således en dåb for de to medarbejdere fra Sydvestjysk Landboforening, Annette Pagaard og Susanne Wind Kristensen, som har taget over skuets mangeårige tovholder, Ole Schmidt.

- De fortjener også stor ros for det arbejde, de har lavet. Det var en flot debut. De har i hvert fald bestået deres prøve, siger Claus Christensen.

Og afviklingen af dyrskuet forløb da også helt uden problemer – selv oprydningen var der taget hånd om.

- Vi havde hyret en maskinstation til at hjælpe med at trække lastbilerne fri, så de ikke nåede at grave sig fast i mudderet. Det betød, at pladsen stort set var ryddet klokken seks.

TEKST OG FOTO: LOUIS ANDREAS MICHAELSEN

Læs også