Fynsk top-gazelle

(LANDBRUG FYN) Claus Christensen fra Årslev blev gazellevinder på landsplan i kategorien planteproduktion.

Som den eneste fra Fyn blev 36-årige Claus Christensen fra Tarup Mark ved Årslev i onsdags på Axelborg - i overværelse af blandt andre HKH Prins Joachim - hædret som vinder af dagbladet Børsen’s gazellekonkurrence i kategorien planteproduktion. Vinderne af de øvrige tre kategorier, svineproduktion, kvægproduktion og blandet produktion, var alle fra Jylland.

Med en vækst i omsætningen på 406 procent fra 2000 til 2003 og et bruttoudbytte på 1.481.000 kroner toppede Claus Christensen listen over de hurtigst voksende landbrugsvirksomheder på Fyn, og resultatet var altså også nok til at placere ham som gazellevinder på landsplan i kategorien planteproduktion.

Claus Christensen driver et planteavlsbrug på 110 ha sammen med kæresten Yvonne og med sine forældre som medarbejdere. Selv har han, der er merkonom i regnskab, fuldtidsjob uden for bedriften som inseminør. Der ud over er han medlem af kommunalbestyrelsen i Årslev Kommune, valgt af Venstre.

- Udnævnelsen til gazellevinder ændrer ikke hele min hverdag, siger Claus Christensen til Landbrug FYN. Men det er da en anerkendelse af det, vi går og laver. Væksten i omsætning og bruttoudbytte skyldes flere ting. Dels en arealudvidelse og dels rimelige priser, en høj effektivitet og gode udbytter i marken i 2003.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også