Ny grovvaredirektør med forhåndskendskab

(LANDBRUG SYD) DLG Syds nye afdelingsdirektør tilbage i det område, hvor han gjorde sine første erfaringer i branchen.

Den nyudnævnte direktør for DLG Syd, Finn Thøgersen, er allerede et kendt ansigt for nogle af kunderne. Efter handelsskolen kom han for 17 år siden til et privat grovvarefirma i Brændstrup mellem Rødding og Gram, hvor han blev udlært under Niels Arne Skov, som i dag nok mest er kendt som manden bag Dansk Balkan Mission.

Da KFK lukkede afdelingen, fulgte unge Finn Thøgersen med og blev placeret i KFKs afdeling i Foldingbro, som i daglig tale hed KFK Brørup. Finn Thøgersen var i afdelingen i 1988 og 1989, hvor han som yngre sælger lærte mange af egnens landmænd at kende.

Siden er det blevet til en del skift mellem KFKs afdelinger i Jylland, blandt andet også i Grindsted, som også er en del af DLG Syds opland.

- Da min hustru, Mona, og jeg ventede vores første barn, besluttede vi os for at flytte tilbage til Varde, hvor vi begge kommer fra oprindeligt. Dengang gjorde jeg op med mig selv, at jeg var villig til at pendle én time hver vej dagligt, fortæller Finn Thøgersen.

- Det er tankevækkende, at fire af fem afdelinger, hvor jeg har været i mine 17 år i grovvarebranchen, i dag er lukket som følge af strukturudviklingen, siger Finn Thøgersen.

Forrige forflytning fandt sted i forbindelse med, at DLG købte en del af KFK. Her kom Finn Thøgersen til DLG Midtvest som afdelingsdirektør med kontor i Spjald.

- Jeg ville egentlig gerne have været mindst fem år i Spjald. Dels for endeligt at få »ro« omkring mig efter de mange flytninger, dels for at lære at arbejde i tæt samarbejde med en lokal afdelingsbestyrelse. KFK havde godt nok en bestyrelse på landsplan, men hos DLG sidder bestyrelsen helt ude i forreste linie, påpeger Finn Thøgersen.

- Jeg har kun lige været til mit første bestyrelsesmøde her i Brørup, så naturligvis er det for tidligt at sige noget om, hvordan samarbejdet bliver her, men bygget på erfaringerne fra Spjald, så vil jeg sige, at det giver et godt samspil at have en lokal bestyrelse bag sig. Bestyrelsesmedlemmerne er andelshavere som alle andre, og de tanker, de gør sig, og som de lufter over for mig, betyder, at jeg nemmere finder ud af, hvis der er noget, som vores kunder undrer sig over eller er bekymret for, siger afdelingsdirektøren.

I det hele taget ønsker Finn Thøgersen at holde bedst mulig kontakt til landmændene.

- Jeg har ikke mulighed for at lave opsøgende arbejde i samme omfang, som jeg gjorde som sælger. Til gengæld betyder mit forhåndskendskab, at jeg i mange tilfælde allerede er på bølgelængde med den enkelte kunde, fordi arbejdet med at opbygge et tillidsforhold blev gjort for år tilbage. Stemningen er der med det samme, og vi kan springe direkte til at snakke forretning, mener Finn Thøgersen, som i løbet af den første uge på jobbet har fået opkald fra flere gamle kunder, som har budt ham velkommen tilbage.

- Sælgere, som er begyndt i grovvarebranchen, er mindre tilbøjelige til at søge væk til andre brancher, fordi vi kommer så tæt på kunderne og følger dem, både når det går godt, når det går mindre godt, og i værste fald, når der er sygdom i stalden. Sådan et tæt forhold opnår man sjældent i andre brancher, understreger Finn Thøgersen.

Netop kontakten til kunderne ser han som den vigtigste grund til, at det kan være svært for en leder at komme udefra til grovvarebranchen.

- Som jeg ser det, er min vigtigste opgave at trække salgsmedarbejderne op. Det kan være forud for en foderkampagne, eller hvis en af sælgerne en dag har fået »tæsk« af konkurrenterne. Derfor glæder jeg mig også til at komme med ud på kundebesøg i det omfang, de administrative opgaver tillader det, siger den nye afdelingsdirektør.

Læs også