Kommissæren ved hvor skoen trykker

(LANDBRUG FYN) Det er positivt, at Marian Fischer Boel er blevet landbrugskommissær, siger Fyns Familielandbrugs formand, Ib W. Jensen.

Udnævnelsen i torsdags af den tidligere danske fødevareminister, Mariann Fischer Boel, til den indflydelsesrige post som EU’s landbrugskommissær har affødt mange positive udtalelser fra mange kredse inden for landbrugserhvervet.

- Jeg tror, at Mariann Fischer Boel ikke er noget dårligt bud på landbrugskommissærposten. Hun kender til dansk landbrug, og det bliver spændende at høre, hvad hun siger, når hun er blevet lidt mere fri af de hjemlige rænker, siger Fyns Familielandbrugs formand, Ib W. Jensen, Glamsbjerg, der tillige er medlem af Dansk Landbrugs bestyrelse og medlem af Landbrugsraadet.

- Hvilken betydning vil udnævnelsen få for dansk landbrug?

- Jeg tror ikke, det bliver nogen direkte fordel for dansk landbrug, at vi nu får en dansk landbrugskommissær, vurderer Ib W. Jensen. Men indirekte kan det vise sig at være en fordel, idet hun med sin rod i landbruget kender vores problemer - og fra sin tid som fødevareminister kender de ting, der er forskellige fra nord til syd.

- Hun ved, hvor skoen trykker i Danmark, og det kan måske medvirke til, at vi ikke får så mange skævvridninger. Jeg ved godt, at hun skal finde sit flertal, men det kan ikke være nogen ulempe for os danske landmænd, at vi har en dansk landbrugskommissær. Blandt andet vil det være lettere at forklare tingene, når de ikke først skal oversættes - for eksempel i forbindelse med EU’s landbrugsreform.

- Jeg finder det positivt, at Mariann Fischer Boel er blevet landbrugskommissær. Det kunne nemt have været værre. Der er ingen tvivl om, at hun vil føre politikken videre med, at vi stille og roligt skal have afviklet vore subsidier.

- Jeg er sikker på, at hun vil arbejde for, at tingene afvikles stille og roligt, så det ikke går som med sukkerroerne, hvor vi lige får tæppet trukket væk under os. Det er ikke en måde at behandle folk på, slutter Ib W. Jensen, der ønsker den nye kommissær tillykke med udnævnelsen.

Læs også