Sommerfuglestøv eller ny æra?

(LANDBRUG SYD) Massiv udstillerinteresse har skabt grundlaget for, at Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse bliver en succes. Fredag og lørdag er det op til publikum.

Et stort arbejde med forberedelserne og massiv interesse fra nye udstillere betyder, at forudsætningerne for, at Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse fredag og lørdag bliver en succes, er på plads. Nu er det publikums - og til dels vejrets - tur.

Et nyt logo med en sommerfugl markerer, at det tidligere Varde Dyrskue er tænkt helt om. Og interessen viser, at det sydvestjyske erhvervs- og fritidsliv har taget mod den udstrakte hånd fra landbruget og er gået med i det nye koncept, som nu skal vise sig bæredygtigt.

Den største satsning er måske den som regionens erhvervsliv har taget. Erhvervsmesser foregår normalt om vinteren, hvor arrangørerne ikke er så følsomme over for vejret som ved en udendørs udstilling tidligt på sommeren.

- Vi har stor respekt for, at de nye udstillere har turdet satse, siger formand for Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse, Knud Erik Nielsen.

- Jeg mener vi kan tale om en ny æra for udstillingen. Hvis vi kommer godt igennem i år, så skal det nok fortsætte fremover vurderer formanden.

En del gæster har meldt sig på forhånd således kommer der 2.000 skoleelever og 500 daginstitutionsbørn fredag.

Knud Erik Nielsen mener ikke det nye koncept og de nye typer udstillere vil skræmme de mere fagligt interesserede landmænd fra at gæste dyrskuepladsen.

- Jeg tror faktisk, ændringen er en fordel. Nogle af de nye udstillere har maskiner til plejen af de grønne udenomsarealer eller har andre tilbud, som er landbrugsrelaterede, siger Knud Erik Nielsen, der desuden er formand for den ene af de to hæftede organisationer, Ribe Amts Landboforeninger. Den anden er Ribe Amts Familielandbrug.

- For udstillerne har vi skabt mulighed for, at hver enkelt race bedre kan profilere sig, blandt andet med stande helt ude i staldene. Tidligere har der været en underforstået norm, som satte nogle begrænsninger for, hvad de enkelte dyregrupper kunne tillade sig af aktiviteter. Denne gang har vi signaleret, at vi er i en ny tid, hvor er op til udstillernes egen opfindsomhed at markere sig, forklarer Knud Erik Nielsen.

Også med hensyn til åbningstiderne er der tænkt nyt. Fredag er udstillingerne åbne helt til klokken 21. Selv gæster, som måske først får tid til at tage til dyrskuepladsen efter fyraften, får således mulighed for at nå at se mange udstillinger og børnefamilierne får lejlighed til at besøge staldene under aftenmalkningen, som publikum hidtil har været afskåret fra at se.

Bliver benene trætte af at promenere rundt i løbet af dagen eller aftenen, er der også mulighed for at slå sig ned i restaurationsteltet, der holder lidt længere åbent. Her trakterer tre restauratører, så der også her er der noget for enhver smag.

Læs også