Veteraner er en familiehobby

(LANDBRUG SYD) Mange mennesker lagde weekendturen forbi Brørup, da Dansk Veteran Traktor Klub afviklede det ene af to årlige træf – det andet finder sted i Slagelse.

Det er ikke alene gårde og traktorer, der går i arv – det gør også interessen for gamle traktorer. Det blev tydeligt demonstreret, da Dansk Veteran Traktor Klub afviklede sit traditionelle træf på markedspladsen i Brørup.

Christian Andersen, Årre, udstillede en Volvo 2650 fra 1975, mens sønnen Jimmi var på plads med sin Volvo 810 årgang 1974, og under snakken med de to udstillere dukkede også sønnen Kevin op.

Kravet for at udstille er en alder på 25 år – altså traktorens alder – og det kunne familien Andersens traktorer sagtens klare, men de er trods alt ikke ældre, end de i modsætning til de fleste andre udstillede traktorer begge er i brug på deres lille ejendom, og Jimmi kører også lidt maskinstation.

- Vi plejer at udstille her i Brørup, lyder det fra Christian Andersen, der gerne fortæller om de to traktorer, han og sønnen har med.

Han kan historien på dem begge, men det er arbejdet med Jimmis, der har kostet flest timer og kræfter:

- Den fik vi hjem som et vrag, men vi har fået den sat i stand. Vi har blandt andet selv bygget førerhuset, og så har vi sat en lastbilmotor i, fortæller Christian Andersen denne formiddag, der præges af flere regnbyger.

Det forhindrede imidlertid ikke, at mange mennesker lagde vejen forbi udstillingen ligesom under lørdagens sol. Er man interesseret i de gamle traktorer, er et besøg på den årlige udstilling næsten obligatorisk, og der er heller ikke så mange steder at vælge imellem.

Ud over arrangementet i Brørup afvikles et træf øst for Storebælt. Det finder sted i Slagelse 26. og 27. juli.

Læs også