Tvivlsom succes med gensplejsning

Efter seks år med GM-afgrøder er brugen af gensplejsning på verdensplan stadig begrænset. Fire lande herunder USA og Canada dyrker 99 procent af de GM-afgrøder, der dyrkes overhovedet. Og bare fire afgrøder udgør 99 procent af de områder, der er tilplantet med GMP.

Den engelske organisation Soil Association har lavet en rapport om de nordamerikanske erfaringer med genmodificerede planter (GMP), oplyser afdelingschef i Dansk Familielandbrug, Flemming Lehbert Sørensen i Aktuel information fra Dansk Familielandbrug.

Det er en klar konklusion, at biotek-industrien har tegnet et billede af dyrkningen af genmodificerede planter som en stor succes. Rapporten gør op med det meget positive billede af de muligheder, som teknologien står for, og der føres en række beviser og eksempler på, at GMO ikke er så ubetinget positiv for landmanden.

De interviews og undersøgelser, der er lavet, viser, at biotek-industrien ikke har opnået nær så mange fordele, som hævdet og, at der faktisk har været tale om en praktisk såvel som økonomisk katastrofe for landmændene.

Læs også