Lysere udsigter for øko-kød i USA

Der er lyse udsigter for eksport af økologisk kød til USA, efter af Friland A/S har indgået en aftale med den amerikanske økologikæde Whole Foods Market om levering af en halv snes tons svinekød.

Leverancen består af barbecueben, der skal leveres som frostvarer til den amerikanske kæde med godt 130 butikker fordelt over hele landet. Ordren kom i hus, efter at repræsentanter for Friland A/S fik kontakt til kæden på fødevaremessen Fancy Food Show i New York i begyndelsen af juli.

- Handlen med Whole Foods Market giver os grund til at tro, at vi har fat på noget, der måske kan blive endnu større på længere sigt, siger adm. direktør Karsten Deibjerg, Friland A/S.

Han vurderer, at ordren på længere sigt kan bane vejen for eksport af andre økologiske produkter til det amerikanske marked. På den måde kan den første ordre vise sig at være et gennembrud for Friland A/S, der i Danish Crown-koncernen står for afsætning af økologisk kød og kød fra dyr opvokset på friland.

Leverancen af barbecueben bliver sendt afsted hen over efteråret som frostvarer til USA, hvor benene vil blive forarbejdet for til sidst at ende på amerikanernes middagsborde.

Amerikanerne efterspørger i stigende grad økologiske kødprodukter, og med godt 130 butikker fordelt over hele landet har Whole Foods Market en nøgleposition i detailleddet.

Læs også