Klar til dyrskue i Odense

Efter sidste års aflysning af Det fynske Dyrskue ses der frem til tre festlige dyrskuedage i Odense.

Efter sidste år at måtte undvære den største begivenhed i fynsk landbrug er alle flag hejst og samtlige kvadratmeter på den store dyrskueplads midt i Odense besat, når portene torsdag, fredag og lørdag slås op til Det fynske Dyrskue 2002.

Hos arrangørerne, De fynske Landboforeninger, er man opsatte på endnu en succes. Med godt vejr er der forhåbninger om 40.000 gæster i de tre dage.

Også udstillerne glæder sig til skuet, selv om det indebærer nogle travle dage - og ekstra udgifter.

Ligeledes har udstillerne af kvæg måttet bekoste blodprøver af alle dyr for BVD, modsat de øvrige skuer i landet, hvor man ikke har villet stramme reglerne. Som omtalt i sidste uges Landbrug Fyn blev en ko hos formanden for Kvægavlsforeningen Fyn, Lars Iversen, testet positiv for BVD-antistoffer, og det bekræfter nødvendigheden af strikse regler på området.

- Mandag og tirsdag op til skuet vil der endvidere blive taget mælkeprøver i alle besætninger med udstillingsdyr, så man ad den vej er ekstra sikre på, at der ikke er opstået akut BVD-tilfælde, som kan udgøre smitterisiko på skuet, fortæller Gylling Jørgensen.

- Selv om der er kommet flere hesteejere til på Fyn, oplever vi i år en tilbagegang på knap 40 heste på udstillingen, nævner Elin Pedersen fra Hesteudvalget i De fynske Landboforeninger. Hun mener, at sidste års pause har været medvirkende årsag til den mindre tilslutning i år.

Til gengæld glæder hun sig over, at der bydes på et meget attraktivt og vidtfavnende opvisningsprogram med heste på skuets to sidste dage.

- Årsagen er blandt andet, at firmaer har sluttet sig sammen, og så til gengæld bestilt en større stand, siger dyrskuekoordinator i De fynske Landboforeninger, Carl Allesø, og samtidig glæder sig over, at mange mindre fynske maskinforretninger trofast møder op hvert år.

På de næste 31 sider vil aktiviteterne og nyhederne på Det fynske Dyrskue være nøjere beskrevet.

Læs også