McCormick til Sønderjylland

Maskinforhandler får flere fabrikater af traktorer, mejetærskere og vandingsmaskiner på programmet. Maskinerne vises frem i næste uge.

Hos Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe står der fra 1. december også McCormick traktorer på menuen. Maskinforhandleren har fået forhandlingen af det komplette McCormick traktorprogram i Sønderjylland.

Traktorerne, som spænder fra 45 hk op til 170 hk, vises frem og kan prøvekøres onsdag og torsdag 5. og 6. december fra kl. 10-16 hos Brdr. Holst Sørensen i Obbekær. På en af traktorerne vil der være spændt en Mailleux frontlæsser på, så man også har mulighed for at afprøve den franske læsser.

Alle McCormick traktorerne har Perkins motorer. Fra næste år tilbydes traktorer med 200 hk og opefter.

- McCormick fabrikken i Doncaster i England er en af de mest moderne i verden. Den blev renoveret for tre år siden og har den nyeste teknologi, siger maskinhandler Søren Holst Sørensen.

- Vi vil gerne have to eller flere traktorfabrikater i vores forretning, fordi vi mener, at flere varer på hylderne tiltrækker flere kunder til butikken. Samme model ser man i andre forretninger som f.eks. i bil- og tøjbranchen og hos maskinforhandlere i Tyskland og Sverige, siger Søren Holst Sørensen og påpeger, at det er traktorer og mejetærskere, der er kontaktskabende til forretningen, og som øger salget af andre varer.

I årenes løb har McCormick haft en lidt omtumlet tilværelse med navneforandringer og ejerskifte. Produktionen begyndte i 1920’erne i USA under navnet McCormick, men endte med at blive købt af Case og samtidig omdøbt til Case.

New Holland købte Case for omkring halvandet år siden, og i forbindelse med købet forlangte EU, at New Holland solgte noget fra. Det blev Case-fabrikken i Doncaster, som endte med at blive overtaget af Landini Group – og så fik Case traktorerne deres gamle McCormick-navn tilbage.

I samme ombæring overtog Landini Laverda fabrikken, som producerer mejetærskere. Case-navnet er nu kommet til at pryde traktorer fra Steyer – som New Holland ejer.

- Vi har overtaget restlageret fra P. Lindberg A/S (Simas A/S), Rødding, som ikke længere ønsker at arbejde med landbrugsmaskiner, fortæller Nis Wehner.

Udover restlageret har Brdr. Holst Sørensen også overtaget forhandlingen af vandingsmaskinerne i området samt det tilhørende værktøj, servicemontøren Lars Sørensen og hans servicebil.

Læs også