Generationsskifte i Gislev

Førersædet i Gislev-Frørup Smedie og Maskinforretning er 1. juli blevet overdraget til søn og svigerdatter.

Gislev-Frørup Smedie og Maskinforretning har fået nye ejere. 1. juli overtog Lissy og Uffe Larsen den midtfynske smede- og VVS-virksomhed efter Uffes forældre, Edel og Erik Larsen.

Edel og Erik Larsen købte virksomheden for snart 30 år siden, eller helt præcist i 1973. Den gang var der tale om en gammeldags smedie, som havde til huse i en lille bindingsværksbygning ud til Ørbækvej.

- Der var stort set ikke andet end esse og blæsebælg, da jeg overtog stedet, fortæller Erik Larsen, der kort efter overtagelsen påbegyndte den række af moderniseringer og tilbygninger, som har gjort virksomheden til det, den er i dag.

- Der er sket noget hele tiden, siger Erik Larsen.

I 1984 overtog Edel og Erik Larsen tillige Frørup Smedie, hvor sønnen, Uffe, med det samme fik ansvaret for den daglige drift. Den hidtidige arbejdsfordeling mellem far og søn fortsætter også efter generationsskiftet. Uffe vil fortsat have sit virke i Frørup, mens Erik fortsætter i Gislev.

På kontoret trækker Edel sig tilbage og overlader den administrative chefstol og håndteringen af det nye edb-anlæg til Lissy.

Virksomhedens forretningsområde vil fremover være det samme som hidtil. Det vil sige alt indenfor salg og reparation af landbrugsmaskiner VVS og gas. Gislev-Frørup Smedie og Maskinforretning forhandler blandt andet Landini traktorer samt et bredt udvalg af Præstbro landbrugsmaskiner.

Generationsskiftet markeres med en reception, fredag den 13. juli fra klokken 13.00 til 16.00 i Gislev Smedie, Ørbækvej 41, Gislev.

Læs også