Rift om gårdbutikker

Netværket af gårdbutikker i Vejle Amt har holdt åbent hus – nogle havde brugt alle kræfter på det økologiske høstmarked, men mange gæster tog alligevel en lang tur for at komme på besøg.

Grøn søndag, økologisk høstmarked, åbent hus – jo, der er rift om landmændene ikke mindst her i efteråret, hvis man samtidig er økologisk. Det fik indehaverne af Bøgelund Gårdbutik, Kirsten og Mogens Lindbjerg Andersen på Pottervej 8 ved Give til at drosle ned på lavt blus, da »Netværket af gårdbutikker i Vejle Amt« inviterede til åbent hus.

- Vi havde omkring 400 besøgende, da der i september blev holdt økologisk høstmarked, og derfor orkede vi ikke at stille an med det helt store endnu engang – der skal også være tid til børnene, siger Kirsten Andersen.

Derfor blev der ikke annonceret specielt med dette fælles åbent hus arrangement. Familien var dog hjemme for at tage imod, men der mødte ikke mange flere end på en normal weekend. De fik til gengæld konstateret, at der er nogle, der benytter sig af muligheden for at komme rundt til åbent hus arrangementerne. Der var gæster, der bevidst søgte fra bl.a. Fredericia til Giveområdet for at aflægge gården besøg.

- I netværket vælger vi nok at satse på åbent hus arrangementet i påsken, mens vi i efteråret vil benytte det økologiske høstmarked, siger Kirsten Andersen videre.

Besætningen på Bøgelund består af omkring 110 SDM-køer foruden en besætning af de sydafrikanske Boer-geder, der alene bruges til kød i fryseren – de hverken malkes eller klippes, da de er korthårede.

De øvrige gårdbutikker i netværket oplevede store forskelle i antallet af besøgende, men det afhænger også altid meget af, hvor meget, der bliver annonceret med arrangementet. Gårdbutikkerne har i øvrigt deres egen portal på Internettet på adressen www.gaardbutikker.com.

Læs også