Landbrugscenter i 25 år

På landbrugscentret i Grindsted var der både personale samt forhenværende og nye formænd og bestyrelser til stede, da Midtjysk Landboforening fejrede husets 25 års jubilæum.

- Landbrugscentret afspejler personalet med dens imødekommenhed, åbenhed og fleksibilitet, sagde centerleder Per Grønbæk, som roste initiativtagerne fra den gang for at have sørget for en bygning, der er velindrettet og giver gode forhold til både besøgende og ansatte.

Under de mange taler fra formændene og andre involverede gennem årene kom historierne om landbrugscentrets tilblivelse til orde.

Landboforeningens nuværende formand, Knud Erik Nielsen, Givskud, fortalte, at ideen blev født allerede i 1973. Da skete der det, at medlemmerne fik regnskabspligt. Konsulenterne så i øjnene, at der som følge deraf vil blive langt flere kunder i butikken med dertil hørende behov for flere ansatte og mere plads.

På det tidspunkt holdt Give og Omegns Landboforening til i Give. Det var før fusioneringen med landboforeningen for Brande Thyregod. Byggeriet startede i 1975, men først i 1976 fik man byggetilladelsen, fortalte sekretæren for foreningen den gang, planteavlskonsulent Gunnar Bank Jørgensen.

Læs også