DM i Veterantraktorpløjning

Lørdag den 24. oktober afholder Dansk Veteran Traktor Klub danmarksmesterskab i Gørlev på Vestsjælland.

Fra pløjning af jord med træarden til pløjning med kæmpe traktorer og plove er der langt. Et godt udført pløjearbejde har dog altid været et af grundlagene for næste års høst, og der har altid stået respekt om en dygtig pløjer.

Landbrugets unge mennesker har i mange år dystet om at være den bedste pløjer og der afholdes mesterskaber, både lokalt og på verdensplan.

Siden den første danske veterantraktorklub så dagens lys i 1987, har pløjning været en af de vigtigste aktiviteter, og takket være velvillige landmænd kan mange mødes og pløje, både for hyggens skyld og som konkurrence.

Til det formål oprettede tre klubber »Pløjeforbundet af 1997«. Hen over efteråret afholdes udtagelseskonkurrencer over hele landet, og der udtages de 25 pløjere, der skal deltage i »DM i Veterantraktorpløjning«. Der konkurreres i bugserplov samt et furet og to furet liftplov.

Danmarksmestrene skal i år findes den 24. oktober i Gørlev på Sjælland. Her vil overdommer, Peter Koefod Henriksen, sammen med sine hjælpere afgøre, hvem der skal udråbes som Danmarksmester i Veterantraktorpløjning 2009.

Alt udstyr er fra før den 31. december 1959, og også lokale hestepløjere vil vise deres færdigheder.

Det er Dansk Veteran Traktor Klub Øst, der er vært denne dag og de lokale medlemmer har virkelig lagt sig i selen, for at denne dag skal forløbe perfekt.

Læs også