Tager afstand fra ulovlig arbejdskraft i landbruget

Landbruget tager klar afstand fra ulovlig arbejdskraft i landbruget og kender intet til, at op mod 1000 unge østeuropæere arbejder illegalt til lav løn.

Udtalelsen kommer fra gårdejer Martin Merrild. Han er formand for Landspraktikudvalget, der netop har holdt årsmøde på Landbrugets Rådgivningscenter i Skejby.

- Der er ingen slinger i valsen hos os. Landmænd, der beskæftiger udlændinge i praktik, skal overholde reglerne. Vi har informeret tydeligt om vilkårene og vil fortsætte oplysningsarbejdet, fastslår Martin Merrild i en udtalelse fra årsmødet.

- Hvis enkelte kolleger overtræder reglerne, så må myndighederne tage affære. Det er deres opgave. Et forslag om, at vi skal etablere et særligt jobpoliti, kan vi ikke støtte, men hvis vi får kendskab til ulovlige forhold, bliver godkendelsen som praktiksted straks taget op til vurdering, fortsætter formanden.

Martin Merrild accepterer heller ikke påstanden om, at omkring 1000 østeuropæere arbejder illegalt i Danmark.

- Tallet er grebet ud af luften. Vi har intet kendskab til, at unge østeuropæere opholder sig ulovligt i Danmark. Den aktuelle debat er ude af proportion og overskygger helt de flere hundrede vellykkede praktikophold, som unge udlændinge har i dansk landbrug, slutter formanden.

Læs også