Julemarkeder: Kom i julestemning på de fynske slotte

Flere fynske slotte og herregårde byder julen 2023 velkommen med et julemarked. Der er dermed rig mulighed for at finde julestemningen i løbet af den kommende tid.

Uret stilles tilbage og de korte, mørke, men også hyggelige dage er kommet. Det er blevet tiden, hvor vi skal have tændt op under julestemningen – med lys, gran og glimmer – og julemarkeder.

Igen i år er rækken af invitationer til fynske julemarkeder lang. Ikke mindst lægger flere fynske slotte og herregårde rammerne for den helt særlige stemning, som vi kender den fra børnenes julekalender i december.

Så er du klar til et tage på eventyr og måske skal have vækket den hengemte julestemning, så har avisen her fundet et lille udvalg af de muligheder, der er for at komme på julemarked på Fyn i den kommende tid.

Jul på Egeskov Slot

Egeskov julemarked omtales som Fyns største julemarked. Med omkring 110 markedsboder er der da også meget at lade sig friste af, og det gælder alt fra kunsthåndværk til delikatesser og julepynt, måske som inspiration til julen i hjemmet eller et gavekøb.

De mange markedsboder på Egeskov Julemarked finder du i udstillingsbygningerne omgivet af klassiske biler og fly. Markedets gæster oplever Egeskov hyggeligt pyntet inde- og udendørs, så omgivelserne indgyder følelsen af julestemning.

I Cafe Jomfru Rigborg kan du se »Prinsessens Julebord«. Prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg har dækket familiens personlige julebord under temaet »en julehilsen fra haven«.

Dagene igennem vil der være forskelligt underholdning i form af Christmas Carols, man kan møde slotsnisserne, som underholder her og der og alle vegne.

Julemarkedet indledes den 11. november med en udendørs julekoncert med Marie Carmen Koppel.

Egeskov Julemarked 2023 kan opleves i weekenderne den: 11.-12., 18.-19. og 25.- 26. november, samt en 2.-3. december fra klokken 10-16.30.

Boltinggaard sætter rammerne for julehyggen

Siden 2018 har Boltinggaard lagt rammerne til det julemarked, som de afholder i samarbejde med CHPEvent.

I dagene fra den 24. til 26. november forvandles godset med boder overalt på gårdspladsen, i hestestalden, i godsets to store festsale samt Filmstudiet.

Julemarkedet fyldes igen i år med hyggelige boder, som byder på alt fra julegodter og lækre delikatesser til julepynt og andre spændende julegaveidéer.

Der er længe åbent fredag aften, så man kan nyde alle de smukke julelys i gårdspladsen og rigtig mærke roen og julestemningen sænke sig.

Markedet byder på flere drikke- og spisemuligheder, blandt andet æbleskiver og gløgg, rygende varm chokolade, sprøde flæskestegssandwich samt vafler på pind.

Til at skabe den helt rigtige julestemning synger koret Medius fra Ringe julens dejlige sange rundt om på gårdspladsen og inde rundt ved boderne.

Julemarkedet er åbent fredag fra klokken 14-19, mens der lørdag og søndag er åbent fra klokken 10-16.

Kom i julestemning på Langesø Slot

Langesø Julemarked finder sted hver lørdag og søndag klokken 10-16 fra den 18. november til 17. december.

Her kan man nyde en frisk gåtur omkring Langesø, og lade børnene leger i den store sandkasse, som Vaffelhuset har sat op. Du kan også udforske nisseskoven eller forkæle dig selv med æbleskiver, som serveres i Den gamle Smedje.

Udover det kan du finde lækre brændte mandler, velsmagende slagterspegepølser, friskbagt brød, smuk glaskunst, gaver til værtinden, julepynt, juletræer, juletræsfødder, luksuriøst garn, dekorationer, nisser, mulighed for hestevognskørsel og meget mere.

Julemarkedet på Herregården Lundegård

Lørdag den 25. november & søndag den 26. november begge dage klokken 10-16 er det på Herregården Lundegård ved Broby, at du kan hente julestemningen hjem.

Her kan du møde unikke gård- og lokalproducenter af fødevarer, tekstiler og kunsthåndværk, hvor udstillerne er udvalgt ud fra kriterierne: Godt håndværk - Gode råvarer - Kvalitet.

Kostalden danner rammen om fødevareudstillingen med salg af oksekød, lamme- og svinekød, kyllinger og ænder, pålæg og ost, fisk, honning, most og marmelade, saft, salt, chokolade og bolcher samt saft, øl og vin.

I Ellen Marsvins Lade fra år 1636 samt hestestalden og vognporten, er der stande med uld, garn, strik, filt, skind, smykker, tøj og tasker, glas og keramik, samt nisser og juledekorationer.

I Herregårdscaféen i Studestalden finder du salg af kaffe og kage samt æbleskiver, mens julemarkedets grillcafé, i kostalden byder på grillede pølser.

Jul for alle på Erholm Gods

Alle scener inde og ude på herregården i »Julehjertets hemmelighed« er optaget på det smukke Erholm Gods i Aarup på Vestfyn. Her kan du i de første tre weekender i december – lørdage fra 10-16 og søndage fra 10-15 - se den smukke hovedbygning, hvor den gamle vinkælder er åben. Oplev blandt andet de udstillede kostumer fra julekalenderen og Humlemagasinets fine dækkede juleborde.

Du kan også lade dig friste af friskbagte kanelsnegle eller honninghjerter i slotshestestalden med ægte marmor på væggene, eller gå en tur i Erholms romantiske slotspark, hvor en lille skattejagt for børnene måske også kan give tilføje spænding til besøget.

I Fødevaremarkedet på Erholm avlsgården kan du endvidere besøge den julepyntede butik med salg af gode ting at spise og drikke, samt gaveartikler i form af delikatesser og brugskunst.

Den tilstødende kornlade finder du gløgg og æbleskiver, juletræer, juledekorationer, pyntegrønt m.m.

Læs også