Maskinproducent lagt ned af hackerangreb

Den tyske producent af jordbearbejdningsmaskiner, Lemken, blev lørdag den 11. maj 2024 ramt af et såkaldt cyber-angreb fra en gruppe hackere.

Det har betydet, at alle virksomhedens it-systemer er lukket ned, og at produktionsdriften er indstillet for at sikre sig mod yderligere angreb.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder på fuldt drøn på at analysere virkningerne af angrebet med støtte fra specialister og i samarbejde med Statskontoret for kriminalefterforskning og på at etablere en ny it-infrastruktur. Vores interne processer kører i øjeblikket i nødberedskab. Vores forretningspartnere er blevet informeret med kort varsel og er ikke påvirket, da vores sikkerhedssystemer var meget effektive, lyder det fra adm. direktør i Lemken, Anthony van der Ley.

Virksomheden forventer at kunne genstarte de første systemer i løbet af få dage ved hjælp af sit eget it-team og de tilkaldte it-specialister, men vil ifølge direktøren være »hårdt hæmmet« i dagligdagen det næste stykke tid.

Også den danske maskinhandler Grimme Skandinavien A/S, var udsat for et hackerangreb i januar i år uden de store konsekvenser.

Læs også