Den danske proteinproducent European Protein, kendt for sine fermenterede proteiner til foder, indgår samarbejde med den førende malaysiske foderproducent, Yenher Holdings Berhad om at etablere to nye fermenteringsfabrikker til at forsyne markederne i Sydøstasien.
Nyheden om foderproducenternes joint venture blev annonceret ved en officiel underskrivelsesceremoni på landbrugsmessen MAHA 2024 i Malaysia.
Sammen skal virksomhederne omdanne planteproteiner og biprodukter til højværdi-foderingredienser gennem European Proteins unikke, bioteknologiske fermenteringsproces.
De to nye fabrikker slutter sig til et samarbejde med tre fermenteringsfabrikker i henholdsvis Danmark, Ukraine og USA. Den første af de to malaysiske fabrikker skal producere fermenterede proteiner baseret på rapsskrå, tang og sojaskrå. Den anden fabrik i rækken fokuserer på et nyt produkt – palmekernekage.
Jens Legarth, adm. direktør og grundlægger af European Protein, er begejstret for at indgå i dette joint venture med Yenher.
- Vores samlede indsats vil hæve kvaliteten af de lokale foderingredienser og adressere kritiske globale udfordringer, som at sikre fødevaresikkerhed og løse knaphed, naturligt øge dyresundheden og reducere miljøpåvirkningen af foderproduktionen. Dette er blot begyndelsen på en ny æra for biosolutions i landbruget.
Den første fabrik forventes at være klar til at forsyne markederne i Sydøstasien i fjerde kvartal, 2025.
Investering i fermenteringsvirksomhed skal udbygge Emmelevs fødevare-fundament