Svensk maskinproducent varsler nye afskedigelser

Højt at flyve, dybt at falde.

Det ordsprog kan sættes på den svenske maskinproducent Väderstad, der i 2023 satte omsætningsrekord med 610 millioner euro (4,5 mia. kroner).

I 2024 er der imidlertid lange udsigter til rekorder, og maskinproducenten måtte for fire måneder siden skære i staben for at imødekomme den vigende efterspørgsel på virksomhedens maskiner. Det har dog ikke været nok og yderligere 100 medarbejdere har fået en opsigelsesvarsel, oplyser Väderstad i en pressemeddelelse ifølge Maskinbladet.

- Det seneste år har vi gennemført flere forskellige sparetiltag for at forsøge at balancere vores faldende salg, vi har afsluttet kontrakterne for fleksibel arbejdskraft og konsulenter og vi har også varslet 45 medarbejdere i vores produktion om opsigelse. Nu er vi desværre nået et punkt, hvor disse tiltag ikke længere er tilstrækkelige, og vi er nødt til at varsle yderligere 100 medarbejdere om opsigelse, siger Henrik Gilstring, adm. direktør for Väderstad Group i pressemeddelelsen.

Den svenske maskinproducent fremhæver selv de volatile kornpriser og det høje renteniveau, der lægger en dæmper på efterspørgslen af maskiner, ligesom der er geopolitisk uro, som også går ud over optimismen på markederne. Adm. direktør Henrik Gilstring kan dog anskue lys forude, da virksomhedens prognoser viser, at det begynder at lysne i løbet af efteråret 2025.

Læs også