Stopper efter 10 år: Dakofo-direktør siger farvel til foråret

Efter 10 år på posten har Asbjørn Børsting efter eget ønske valgt at stoppe som adm. direktør for brancheorganisationen Dakofo til foråret. Claus Saabye Erichsen og Emil Dalsgaard Hansen vil sammen udgøre den nye direktion af organisationen.

2024 byder endnu engang på et prominent exit i landbrugsbranchen.

Asbjørn Børsting, der har været direktør for brancheorganisationen Dansk Korn og Foder (Dakofo) siden 2014, har valgt at stoppe efter 10 år. 10 år, hvor han har stået i spidsen for brancheorganisationen og spillet en central rolle i at udvikle og fremme dansk og europæisk landbrug.

Hans fratrædelse sker i forbindelse med Dakofo’s generalforsamling i marts, og her siger han farvel til en brancheorganisation, der med ham som leder – ifølge organisationen – har etableret en styrket medlemsbase og et meget stærkt sekretariat.

Asbjørn Børsting har gennem de seneste 10 år stået i spidsen for en udvikling af brancheorganisationen, hvor der er sat et markant politisk aftryk indenfor proteinpolitikken og arbejdet med bioøkonomien, som gavner landbrug og fødevareerhvervet.

- Jeg respekterer Asbjørns beslutning, og jeg vil gerne sige ham mange tak for det store stykke arbejde, han har gjort i Dakofo. Med ham i spidsen har brancheorganisationen været med til at sætte et vigtigt præg på udviklingen af branchens rammevilkår. Det er en stor kapacitet, vi siger farvel til, siger Kristian Hundebøll, bestyrelsesformand i Dakofo i en pressemeddelelse.

En langvarig landbrugskarriere

Bag sig har Asbjørn Børsting en lang karriere, hvor han foruden arbejdet med at forbedre branchens rammevilkår også har arbejdet med markedspolitik, handel med korn, foder og såsæd samt en lang række andre områder inden for korn- og foderverdenen.

Han var gennem 18 år adm. direktør for DLG, før han gav stafetten videre til organisationens nuværende bestyrelsesformand og netop afgået adm. direktør i DLG, Kristian Hundebøll.

Asbjørn Børsting har gennem mange år også været aktiv i internationale fora og meget engageret i landbrugspolitikken i både Danmark og EU – herunder også 14 år i Landbrugsrådet, de sidste 4 som adm. direktør.

- Til næste år bliver jeg 70 år, og jeg synes, at det er det rigtige tidspunkt at give stafetten videre til yngre, dygtige kræfter. Jeg har været utroligt glad for min tid i Dakofo, og det har været et privilegie at få lov til at arbejde så tæt sammen med kolleger fra hele branchen, politikere og andre brancheorganisationer blandt andet i EU om at styrke vores rammevilkår. Nu ser jeg frem til at bruge mere tid på de andre ting, der optager mig, siger Asbjørn Børsting.

Fra 2020-2023 var Asbjørn Børsting præsident for FEFAC (European Feed Manufacturers' Federation), og han er i dag vicepræsident samme sted. Den rolle fortsætter han i frem til valgperiodens udløb i 2026.

Dobbeltledet direktion

Når Asbjørn Børsting takker af, bliver det to kendte ansigter, der overtager ledelsen af brancheorganisationen.

Claus Saabye Erichsen – Cand. Agro, ansat siden 2015, og Emil Dalsgaard Hansen – Cand. Agro, ansat siden 2016, der i dag er hhv. teamchef og afdelingschef, vil i fællesskab udgøre den nye direktion i sekretariatet, som omfatter Dakofo, Danske Sortsejere og Crop Innovation Denmark. De to direktører vil imidlertid have hver deres ansvarsområder.

- Jeg er glad for, at Claus (Saabye Erichsen, red.) og Emil (Dalsgaard Hansen, red.) har sagt ja til at tage opgaven på sig og lede Dakofo i fællesskab. De har et indgående kendskab til branchen, og er de rette personer til at fortsætte udviklingen af Dakofo i det spor, Asbjørn har lagt, udtaler Kristian Hundebøll.

Dakofo afholdt for nyligt det 22. Baltic Grain Exchange for aktører indenfor korn- og foderindustrien i København med godt 700 deltagere fra agri commodity, korn- og foderindustrien fra mere end 30 lande og mere end 325 virksomheder.

Læs også