Arla indtræder i bestyrelsen for DI Biosolutions for at styrke innovation og arbejdet med fremtidens fødevarer.
Arla Foods intensiverer sin indsats for fremtidens fødevareproduktion ved at blive en del af bestyrelsen for DI Biosolutions. Det nye samarbejde skal fremme innovation og bioteknologiske løsninger, som kan hjælpe med at sikre bæredygtig fødevareproduktion i takt med, at verdens befolkning vokser.
Arla vil især fokusere på løsninger, der optimerer ressourcerne og reducerer klimaaftrykket.
- Verden er sulten, og hvis vi skal brødføde en befolkning, der forventes at runde 10 milliarder mennesker inden 2050, kræver det, at vi undersøger nye produktionsformer og udnytter vores ressourcer fuldt ud. Biosolutions har potentiale til at levere spændende løsninger, der både reducerer klimaaftrykket og optimerer ressourceudnyttelsen, siger Hanne Søndergaard, vicedirektør i Arla.
DI Biosolutions samler aktører fra hele værdikæden og arbejder på at styrke Danmarks position som global leder inden for bioteknologiske løsninger. Sofie Carsten Nielsen, Branchedirektør for DI Biosolutions, understreger, at Arla’s erfaring med fermentering og anvendelse af sidestrømme i osteproduktionen gør virksomheden til en vigtig spiller i samarbejdet.
Bongki Engel fra Arla Foods vil repræsentere virksomheden i bestyrelsen.