Traditionel spise blev glemt og gemt væk: Astrid vil bringe bælgfrugterne tilbage på tallerkenen
Bælgfrugter som ærter, linser og bønner var engang essentielle dele i de måltider, der blev spist i Danmark. Men da kartoflen blev allemandseje, overtog den pladsen på tallerkenen. Og i dag har bælgfrugterne nærmest ry af at være fattigmandsspise. Men for 29-årige Astrid Søgaard rummer bønner og ærter potentialet for en bæredygtig fødevarerevolution.

Astrid Søgaard (tv.) og hendes søster Malene Søgaard (th.) vil med Pure Dansk gøre bælgfrugterne trendy igen. Bælgfrugter er sunde, rige på proteiner og har en række bæredygtighedsfordele. Foto: Pure Dansk
To par fødder trasker tværs over markerne på gården Søgaard. »Der er en lige der. Den blomstrer, og der er en ært på den«, lyder det fra ejermanden af det ene sæt fødder. »Der sidder simpelthen en bælg på den. Det er vildt nok. Men der har heller ikke været nattefrost«, lyder det fra hendes følgesvend.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her