Dansk destilleri vil udfordre traditionerne
Forestillingen om, at god whisky skal ligge på fade i det skotske højland i årevis for at smage godt, skal brydes ned, hvis det står til danske EtOH Spirits, der har udviklet en ny metode til at accelerere modning og lege med tanken om, hvad whisky er.

Tobias Emil Jensen fra EtOH Spirits har knækket koden til en mindre klimabelastende og mere eksperimenterende tilgang til spiritusproduktion - blandt andet en accelereret modning af whisky. Fotos: EtOH Spirits
Der er gang i mange innovative projekter på den danske drikkevarescene. Om vi snakker kombucha-trendens frembrusning, flere vin- og ølproducenter, der leger med anderledes danske råvarer eller destillerier, der forstår at udnytte sidestrømme til nye, spændende drikke.
Det er også innovationshatten, der trykker hos Tobias Emil Jensen fra EtOH, der siden 2020 er lykkedes med at accelerere spiritusmodningen i en hjemmebygget reaktor i en container på en parkeringsplads på Østerbro.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her