Arla-aftale sikrer grøn el til mejerierne i Danmark

En ny vindmøllepark sikrer Arlas mål om 100 procent grøn strøm i Danmark i 2025.

Arla og Eurowind Energy har netop indgået en 10-årig strømaftale, der sikrer, at Arla når i mål med sin ambition om at være dækket af 100 procent grøn strøm til mejerier og produktion i Danmark inden udgangen 2025.

Strømmen kommer fra en støttefri vindmøllepark i Jammerbugt Kommune, der skal levere 137 GW/h strøm, svarende til 34.000 danske husstandes årlige elforbrug. Vindmølleparken ved Nørre Økse Sø nær Brovst skal bestå af 11 nyopførte vindmøller fra Vestas. Effekten vil være på 39,6 MW.

Der eksisterer allerede en vindmøllepark på grunden, men den skal erstattes af nye og tidssvarende møller, der forventes at blive sat i drift i november 2024.

- Milepæl for Arla

I januar fremlagde Arla en ambitiøs målsætning om at bruge 100 procent grøn strøm i Danmark til mejerier og produktion inden udgangen af 2025.

- Det her er en milepæl for Arla. Vi arbejder hver dag benhårdt for at nå vores bæredygtighedsmål – både i produktionen og ude blandt vores ejere. Og jeg er stolt over, at der allerede nu er klarhed om vejen til at levere på denne del af ambitionen, siger Hanne Søndergaard, bæredygtighedsdirektør i Arla Foods.

I løbet af de 10 år, som aftalen varer, vil den grønne energi fra vindmøllerne give en årlig besparelse på 58.000 tons CO2, som svarer til 17 procent af Arlas danske CO2-aftryk for scope 1+2.

Arlas produktion skal derudover køre på solceller, biogasmotorer samt køb af grøn strøm produceret fra en række Arla-gårde i Danmark.

Strøm fra vedvarende energikilder er en del af Arlas samlede klimamål om at reducere CO2-udslippet i produktionen med 63 procent inden 2030. Samlet set har Arla allerede nu reduceret udledning fra produktionen med 25 procent siden 2015.

Læs også