Arla Foods Ingredients indleder proteinpartnerskab med Milcobel
Arla Foods Ingredients har aftalt en ny forsyningsordning med det belgiske andelsmejeri Milcobel. Det belgiske mejeri skal levere protein, der skal bruges til specialprodukter.

I det nye partnerskab vil Milcobel levere valleproteinretentat fra virksomhedens mozzarellaproduktionsanlæg i Langemark. Arla Foods Ingredients vil dernæst forfine råmaterialet, før det bruges til at producere specialingredienser til high-end proteinmarkeder. Foto: Colourbox
Et nyt proteinpartnerskab har set dagens lys mellem belgiske Milcobel og Arla Food Ingredients.
I henhold til partnerskabet vil Milcobel levere valleproteinretentat fra virksomhedens mozzarellaproduktionsanlæg i Langemark. Arla Foods Ingredients vil dernæst forfine råmaterialet, før det bruges til at producere specialingredienser til high-end proteinmarkeder.
Disse omfatter såkaldte mælkefedtkugle-membran (MFGM) til modermælkserstatninger samt valleproteinhydrolysater til medicinsk ernæring.
Og ifølge administrerende direktør i Arla Food Ingredients, Henrik Andersen, er der en særlig grund til, at der skal samarbejdes med det belgiske mejeri.
- Udgangspunktet for denne aftale var den voksende efterspørgsel efter højkvalitets specialproteiningredienser. Vi valgte at samarbejde med Milcobel på grund af de meget høje standarder, som virksomheden opererer efter og den forsyningssikkerhed, det tilbyder. Dette er endnu et godt eksempel på mejerikooperativer, der arbejder sammen til gavn for deres medlemmer. Det vil også give store nye muligheder for vores kunder, især inden for medicinsk- og tidlig ernæring, fortæller Henrik Andersen.
Også hos Milcobel er der begejstrede toner.
- Vi er glade for at samarbejde med Arla Foods Ingredients – en virksomhed, der er engageret i innovation og en ekspert i specialiserede proteiningredienser. For Milcobel er dette en yderligere forstærkning af vores strategi og et væsentligt skridt op i valoriseringen af vores vallestrøm, hvilket vil oversætte til merværdi for vores mælkeproducenter, siger Francis Relaes, administrerende direktør hos Milcobel Premium Ingredients.
- Vi sætter en stor ære i at vide, at vores valle vil blive brugt i produkter af høj værdi til spædbørns- og medicinsk ernæring. Vores mælkeproducenters forpligtelse til at levere mælk af ensartet høj kvalitet kombineret med vores teams kommercielle færdigheder og tekniske ekspertise giver os en unik position på det globale mozzarellamarked. Som sådan er Milcobel den perfekte partner til at levere valleproteinretentat, mener direktøren.