ØkologiRådgivning Danmark leverede overskud og fremgang i 2022

Årsregnskabet viser igen overskud og for andet år i træk en stigende omsætning. Det kommer kunderne til gode i form af bedre rådgivning.

ØkologiRådgivning Danmark har omsat for 16,6 millioner kroner i 2022. Således har virksomheden, der er en af Danmarks største rådgivningsvirksomheder for økologer, leveret et overskud på 845.000 kroner i 2022.

- Det er yderst positivt, at vi endnu engang har præsteret overskud. Det skal ses i lyset af, at vi har udvidet medarbejderstaben og fået flere kunder og opgaver, hvilket er helt i tråd med vores strategi, siger direktør i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Strategien er meget kort fortalt, at man blandt andet vil have mere og bedre økologi i Danmark, og det kræver, at man udvider medarbejderstaben. Det unikke ved ØkologiRådgivning Danmark er, at samtlige medarbejdere har fuldt fokus på økologi.

- Det betyder, at vi skal have et vist antal højtkvalificerede medarbejdere samlet for at være over det, jeg kalder en kritisk masse, så vi hele tiden kan tilbyde den allerbedste rådgivning til vores kunder. Det giver faglige synergieffekter, som kommer vores kunder til gode, siger Claus Østergaard.

- Det er vigtigt, at al rådgivning, som kunderne køber, spiller sammen

Mads Helms, økologisk mælkeproducent, medlem af bestyrelsen

En unik position

Men selv om ØkologiRådgivning Danmark er blandt de største rådgivningsvirksomheder for økologer, er det samtidig også Danmarks mindste, hvis man sammenligner med andre DLBR-virksomheder. Den position er man meget bevidst om i bestyrelsen, hvor økologisk mælkeproducent Mads Helms er medlem. Han driver selv en gård med cirka 800 årskøer.

- Den position er unik. Vi har samlet toprådgivere, som alle er højtspecialiserede inden for økologisk landbrug og alle de regler, der følger med. Men der er også andre rådgivningstilbud, som vi ikke har, og det er derfor, vi samarbejder med Økologisk Landsforening og Sagro, siger Mads Helms.

Sagro er Danmarks største landbrugsfaglige rådgivningsvirksomhed målt på omsætning, og via det samarbejde kan ØkologiRådgivning Danmark tilbyde landmænd faglig rådgivning inden for for eksempel regnskab, økonomi og strategi. Økologisk Landsforening leverer rådgivning og service om afsætning af egne produkter, opstart af gårdbutik og generelle forhold om det økologiske marked.

- Det er vigtigt, at al rådgivning, som kunderne køber, spiller sammen. På den måde sikrer vi, at der er sammenhæng mellem den landsbrugsfaglige rådgivning fra ØkologiRådgivning Danmark og for eksempel den strategiske økonomiske rådgivning, som man får i Sagro. Vi sidder i de samme huse, så det er enorm fordel, siger Mads Helms.

Om ØkologiRådgivning Danmark

  • Har 19 ansatte, heraf 18 rådgivere
  • Rådgiver cirka 30 procent af de økologiske kvægbrug og varetager planterådgivningen på cirka 30 procent af det økologiske areal
  • Ejes delt mellem Økologisk Landsforening og den landbrugsfaglige rådgivningsvirksomhed Sagro

Læs også