Frej-direktør: Vi skal reducere animalsk forbrug i Danmark – men ikke lukke produktionen i morgen
Direktør og medstifter af Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen Lendal, mener, at vi skal gentænke vores fødevareforbrug med mere plantebaseret mad og en animalsk sektor, der tager ansvaret på sig, om at formidle mindre kød til danskerne.

Ifølge medstifter og direktør i Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Lendal er vi er nødt til at reducere den animalske produktion for klimaets skyld, og at Danmark må og skal være forgangsland. Foto: Colourbox
Danskerne skal ifølge de officielle kostråd spise meget mindre kød, mindre mælk og ost. Det skal vi både af hensynet til klimaet, biodiversiteten og den generelle sundhed. Faktisk spiser den gennemsnitlige dansker dobbelt så meget kød som for 50 år siden, og det til er trods for, at den anbefalede mængde af animalske proteiner ifølge kostrådene er fastlagt til 350 gram om ugen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her