Forskere arbejder for rapsprotein på menukortet
Trods halvdelen af EU’s planteproteiner kommer fra rapsplanten, har den kun været brugt til rapsolie og dyrefoder, da den bitre smag ikke er tiltalende. I et nyt studie fra Københavns Universitet er man kommet tættere på at fjerne de bitre smagsstoffer og dermed tilføje en ny proteinkilde i den grønne omstilling.

Foto: Københavns Universitet
Rapsmarken er et sikkert tegn på sommerens komme, og kører man gennem det danske landskab disse dage, er den umiskendelige gule farve til at spotte over hele landet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.
Prøv os for 10 kr. om ugen
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her