Tican forventer at øge sine slagtninger til næste år

Det privatejede slagteri Tican har ligget underdrejet på sin slagtekapacitet. Men nu stiger antallet af tilmeldte svin igen, fortæller direktør.

Der skal slagtes betydeligt flere grise, end der gør i dag, på Ticans slagterier i Thisted og Brørup. Det fortæller konstitueret adm. direktør hos det privatejede slagteri Steen Sønnichsen til Nordjyske.

For tiden modtager de to slagterier tilsammen 45.000 svin pr. uge. Men fra oktober næste år forventer Steen Sønnichsen, at det tal vil være øget væsentligt.

- De sidste måneder har vi slagtet et sted mellem 25.000 og 30.000 grise pr. uge i Thisted, nærmere 25.000, og vores max kapacitet i Thisted er omkring 42.000. I Brørup har vi ligget på godt 20.000 grise og har en max kapacitet på 32.000. Så vi har været rigtig langt nede i slagtninger. Men vi kan se, at vi til efteråret får flere grise igen, siger Steen Sønnichsen til Nordjyske.

Årsagen skal findes i en kombination af nye leverandører, og at de eksisterende leverandører øger sine leverancer. Tican mistede en del leverandør i årene 2021-2022, da slagteriet pludselig satte sin afregning 25 øre lavere end Danish Crowns. Flere store svineproducenter skiftede til andre slagterier, og leverandørselskabet Dangris a.m.b.a. anlagde en voldgiftssag mod Tican, som producenterne vandt i marts.

Steen Sønnichsen sætter ikke tal på antallet af forventede slagtninger til oktober, men fortæller, at hvor man før har ligget på en udnyttelsesgrad på 60 procent på sine slagterier, kommer man nok omkring 80 procent eller mere. Målsætningen er, at man i januar 2025 skal være i nærheden af 100 procent udnyttelse.

Læs også