Fire medlemmer melder sig ud af landboforenings-bestyrelse i protest

Fire bestyrelsesmedlemmer i den nyfusionerede, sjællandske landboforening LASJ, der er en sammenslutning af Odsherreds Landbofroening og Sjællandske Familielandbrug, har nu forladt bestyrelsen i kølvandet på et mistillidsvotum, de fire medlemmer stillede til formanden Anders Mortensen. Det skriver Landbrugsavisen.

Blandt de fire medlemmer var den tidligere næstformand i Odsherreds Landboforening, Jan Nielsen. Mistillidsvotummet blev stillet i januar til Anders Mortensen efter nyheden i december om, at syv medarbejdere fra Odsherreds Landboforening skiftede til konkurrenten Østdansk Landboforening.

Jan Nielsen fortæller til mediet, at man mener, at Anders Mortensen har blandet sig for meget i den daglige drift. Og at medarbejderne som konsekvens heraf valgte at forlade kontoret. Mistillidsvotummet fik dog ikke flertal i bestyrelsen, og derefter valgte de fire medlemmer at forlade bestyrelsen.

Anders Mortensen har overfor Landbrugsavisen ikke ønsket at kommentere kritikken nærmere, end at »organisationer udvikler sig bedst via konstruktiv dialog«.

Læs også