Danish Agro kasserer planer om Kina-fabrik

Efter at have luftet tanker om en ny fabrik i Kina for tre år siden dropper Danish Agro planerne om ekspansion for datterselskabet Vilomix i området for nu.

Det beretter AgriWatch.

Ifølge mediet var ambitionerne fra Danish Agro i 2021 at bygge en fabrik i Kina, hvorfra Vilomix skulle producere og sælge vitaminer og mineraler til kinesiske svineproducenter. Planer, der imidlertid blev sat i bero efter Ruslands invasion af Ukraine.

- Med de ting, der skete i 2022 med krig i Ukraine og geopolitisk uro, syntes vi ikke, at Kina var et sted, hvor vi vil lægge så stor en investering. Der er stadig geopolitisk uro, og derfor synes jeg ikke længere, at planerne er på pause, nu er de helt taget af tegnebrættet. Den er ikke på strategiplanen. Tankerne er væk, fortæller topchef i Danish Agro, Henning Haahr til AgriWatch.

Kina er verdens største marked for svineproducenter, og man anslår, at cirka halvdelen af verdens søer produceres i landet.

Vilomix havde ved seneste regnskab en omsætning på 3,5 milliarder kroner og en driftsindtjening på 270 millioner kroner.

Læs også