Fremtidens fødevarer skal findes i landbrugets »skrald«

Ved hjælp af metoden bioraffinering vil Teknologisk Institut og deres partnere trække protein og kostfibre ud af grøn biomasse. Med en bevilling på 2,8 millioner kroner, er håbet, at der kan produceres bæredygtige og lokalt-producerede kvalitetsfødevarer med denne metode.

Verdens befolkning efterspørger i stigende grad nye, bæredygtige og lokale fødevarer. Det har ført til et kæmpe boom på køderstatningsprodukter lavet af planter eller dyrket i laboratorier. Men at man i fremtiden måske skal spise græs og roetoppe, er nok ikke noget, mange har tænkt på som en mulighed.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Landbrugets teknologiske fremtid testes af med 5G-forsøg
Ny dansk mejeriteknologi kan være grøn milepæl
Fødevarenetværk vil bevæge sig ud over erhvervets grænser
Landmænd vil udvikle sig
Fra trug til tallerken: Rapsprotein til foder kan blive til fødevarer
Græs kan blive ny grøn emballage