Naturlig konservering af fødevarer skal sikres gennem ny forskning

En gruppe forskere fra Aarhus Universitet har søsat et projekt for at finde ud af, hvordan man bedst kan benytte naturligt forekommende stoffer til at konservere fødevarer. Projektet bliver finansieret med en bevilling på 10 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Lektor Clarissa Schwab og hendes team har fået bevilget 10 millioner kroner til at finde naturligt forekommende konserverende stoffer til fødevarer. Foto: Ida Jensen, AU Foto

Forskere fra Institut for Bio- og Kemiteknologi ved Aarhus Universitet ledet af lektor Clarissa Schwab har netop modtaget et ascending investigator grant fra Novo Nordisk Fonden på 10 millioner kroner. Pengene skal finansiere forskningsprojektet BioFunc, der skal forsøge at øge bæredygtigheden inden for konservering af fødevarer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også