Corona bremser dyrskue i Lemvig

Corona-situationen har fået parterne bag Lemvig Marked og Dyskue til at aflyse årets skue.

Lemvig Flyveklub og Lemvigegnens Landboforening har besluttet at aflyse årets udgave af Lemvig Marked og Dyrskue, som skulle være afviklet 6.-7. juni.

- Beslutningen er truffet af mange grunde, men den primære årsag er naturligvis usikkerheden, om det overhovedet vil være lovligt at gennemføre arrangementet på grund af corona-situationen, skriver Henrik Damgren, direktør for Lemvigegnens Landboforening.

Direktøren lister følgende bevæggrunde for beslutningen op:

- Udstillere af dyr begynder allerede nu at beslutte sig for hvilke dyr, der skal udstilles og absolut sidste frist for tilmelding af dyr vil være den 26. april. Mange udstillere træner med dyrene og dette arbejde, vil i så fald være spildt.

- Maskinudstillere skal reservere maskiner til udstilling og binder sig til transportomkostninger i løbet af april måned.

- Hvis arrangementet gennemføres, er vi usikre på, om de traditionelt 4.000 – 6.000 deltagere pr. dag vil dukke op, eller om mange stadig vil have ulyst til at være mange mennesker samlet.

- Et arrangement med et meget lavt besøgstal kan have indflydelse på udstillerlysten i 2021.

- Hertil kommer, at det er fra nu af, at vi ud over lønomkostninger sætter aktiviteter i gang, som koster penge, der kan være spildte.

Henrik Damgren trøster sig dog ved at aflysningen frigør kræfter, der i stedet skal koncentrere sig om Landbrugssporet ved Klimamødet i Lemvig tredje søndag i september.

cc

Læs også