Forventer fortsat smidig griseeksport til Polen

Selv om Polen natten til søndag lukkede grænsen til omverdenen, vil det formentlig ikke give problemer for transporten af smågrise fra Danmark, er udmeldingen fra Niels Vinderslev.

Natten mellem lørdag og søndag lukkede Polen grænserne til omverdenen i et forsøg på at stoppe udbredelsen af coronavirus. Den farlige sygdom har indtil videre ramt cirka 100 personer i landet, og nu prøver myndighederne på at minimere konsekvenserne af viruset i det store land.

Men de mange forholdsregler får formentlig ikke nogen mærkbar betydning for den danske eksport af smågrise til landet. Sådan lyder det fra Danmarks største eksportør af smågrise til landet, Niels Vinderslev, NV Randers. Dog følger man situationen tæt, og har lavet sit hjemmearbejde for at kunne imødegå udfordringer, fortæller han.

- Vi forventer ikke at der bliver problemer, men vi er i tæt dialog med vores kunder derovre. Der er en af dem, som har kontakter langt oppe i det polske system, så ham har vi fået nogle meldinger fra. Så indtil nu ser det ikke ud til at det skulle volde nogle problemer, siger Niels Vinderslev.

Kommer fint ud af Danmark

Fødevarestyrelsen har meldt ud, at man ikke kan udelukke, at lande nægter at modtage dyretransporter, og at myndighederne i et transitland så ville skulle tage stilling til, hvad der i givet fald skal ske med en transport. Men Niels Vinderslev maner til at man slår koldt vand i blodet, baseret på at de skærpede grænsetiltag ved den dansk-tyske grænse indtil videre ikke har haft betydning for eksporten.

- Hvis der skulle være nogle udfordringer, ville det nok være sådan mange steder, blandt andet også ved grænsen til Tyskland. Og der er der ingen problemer, så det forventer jeg heller ikke, at der bliver ved den tysk-polske grænse, siger Niels Vinderslev og fortsætter:

- Det er jo også sådan at det ikke er danske, men polske chauffører, der henter dyrene heroppe. Jeg satser på at det kommer til at glide.

 

Læs også