bannerPos

Tjener, der er hår i min suppe!

AF: DEBATINDLÆG

18-03-2019 12:00

Af Trine Vig Tamstorf, chefkonsulent for dyrevelfærd og veterinærpolitik hos Landbrug & Fødevarer

Tankerne falder med det samme på det gamle udsagn »Tjener, der er hår i min suppe«, når man læser Keld Hansens indlæg i Effektivt Landbrug om FAO’s, FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation nye rapport om den danske griseproduktions indsats med at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier.

Endnu engang brillerer indehaveren af gylle.dk med dybe konspirationsteorier om dansk landbrug og Landbrug & Fødevarer.

Og endnu en gang må vi skuffe Keld Hansen. Der er hverken tale om manipulation eller bestikkelse, når Danmarks griseproduktion fremhæves af FAO.

Historien er så såre simpel, at FAO har igangsat et projekt, hvor de ønsker at fremhæve indsatsen i de lande, hvor man med stor succes er lykkedes med at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier.

Erhvervets indsats

Formålet med rapporten er at inspirere og motivere andre lande med udgangspunkt i erfaringerne fra Danmark. Og det helt særlige kendetegn bag indsatsen i Danmark er netop det tætte samarbejde mellem myndigheder, dyrlæger og erhvervet.

Og det er lige præcis dét, som FAO ønsker at bringe videre til andre lande. Nøglen til at en effektiv indsats for at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier kræver nemlig at myndigheder, forskere, dyrlæger og erhverv arbejder tæt sammen om at løse udfordringerne.

Så fremfor at problematisere, at erhvervet har bidraget til rapporten, burde Keld Hansen faktisk anerkende det faktum, at succesen bag Danmarks indsats med at håndtere antibiotika ikke mindst skyldes erhvervets indsats og det gode samarbejde i Danmark.

Og at L&F har finansieret oversættelsen af rapporten til kinesisk skyldes den simple forklaring, at FAO kun udgav rapporten på spansk og engelsk. Og da udfordringen med antibiotika og resistens er ganske udtalt i Asien giver det kun god mening, at rapporten også udgives på kinesisk.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next