Grønne låneordninger kan nedsætte landbrugets energiforbrug

Landbruget kan spare markant på energien ved at modernisere sine installationer, og ifølge Rune Qvist Nielsen, direktør i RN Solutions og tidligere landmand, kan strømførende låneordninger gavne os alle.

I stalde med naturligt lysindfald kan elforbruget reduceres med 60-80 procent, ifølge RN Solutions. Foto: RN Solutions

Hos Støvring-virksomheden RN Solutions har man mere travlt end nogensinde med at installere energibesparende LED-løsninger og lysdæmpere rundt på de danske gårde, men det er primært de dele af branchen, der økonomisk står stærkt, at investeringslysten er stærk.

Skal alle dele af dyrebrugene være med til at spare på den knappe energi, så mener direktør i RN Solutions Rune Qvist Nielsen, at politikerne skal sætte turbo på grønne låneordninger. 

- Det vil virkelig gøre en forskel, for strømprisen kan man ikke gøre noget ved, men forbruget i dyreholdet kan nedsættes markant, samtidig med at man får strøm ind fra solceller eller vind. Alle de smarte nye løsninger er ikke klar endnu - der er ikke noget quickfix - men vi kan reducere forbruget, og det er det eneste, der kan gøre en stor forskel her og nu, vurderer Rune Qvist Nielsen. 

 

Læs også